Herlev Country Dance Club
  - Stedet, hvor du får god motion og hyggeligt samvær med glade mennesker
     © Herlev Country Dance Club 2015

Da immigranterne fra hele Europa kom til Amerika, særlig i den store indvandringsbølge i 1800-tallet, medbragte de hver især de kendte danse fra deres hjemlande. Disse danse blev efterhånden blandet sammen, og ud fra dette opstod der så flere nye stilarter. Nogle af disse stilarter, bl. a. Linedance, har overlevet gennem tiderne, men i mange år har den dog ikke været særlig udbredt.

Et vendepunkt kom i 1977 med filmen 'Saturday Night Fever', hvor John Travolta dansede 'Electric Slide'. Dette fik interessen for Linedance til at stige voldsomt i USA, og lidt senere, - i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne, kom interessen også til Europa. Samtidig hermed dannede man i USA organisationerne United Country Western Dance Council (UCWDC) og National Teachers Association (NTA), hvor man begyndte at organisere og styre udviklingen inden for Linedance. UCWDC uddanner nu instruktører og dommere, de afholder hvert år et verdensmesterskab og de står desuden for en række lokale mesterskaber inden for USA.

Selv om der i Norden har eksisteret nogle få klubber allerede fra omkring 1992 er det først fra 2000, at Linedance er blevet mere kendt i Danmark.

Gå til toppen